Gerda Dendooven Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou + Gerda Dendooven

  • zaterdag 07/10 20:00-21:30
  • Locatie
    Studio
  • Soort evenement
    Festivalbabbels

Hoe kan het anders dan dat de gastheer van deze avond, Ish Ait Hamou, plaats neemt in de sofa. Hij danst, choreografeert, reist en is bovenal een verteller van verhalen. In mei (2017) werd hij uitgeroepen tot eerste stadsambassadeur van Vilvoorde. Zijn liefde voor dans en choreografie gaat hand in hand met die voor woorden. Woorden van engagement en blijvend zoeken. Een man met zachtheid in de ogen en een warm enthousiasme in het spreken. Respectvol voor elke mens, of die nu in deze of gene god gelooft, een verschillende kijk heeft op het leven, of in een andere taal droomt. Hij kiest voor dialoog in plaats van confrontatie. En is er rotsvast van overtuigd dat enkel liefde het antwoord kan zijn ...

Gerda Dendooven  tekent, illustreert, geeft les, schrijft boeken, verhuist graag en wint prijzen. Van Boekenpauw tot Boekenpluim, van Gouden Uil tot Cultuurprijs: ze heeft ze allemaal gewonnen. Meer dan 50 boeken staan al op haar conto, verhalen die ze illustreerde en/of schreef. Ze zocht en vond haar eigen fantasierijke beeldtaal. Een taal waarin mensen centraal staan. Mensen met ‘een hoek af’, op zoek naar plekken waar ze fysiek én psychisch thuishoren. Gerda is niet schuw om pijnpunten aan te raken, ze houdt van duidelijke meningen. In interviews laat ze zich dan ook niet onbetuigd uit over één van haar stokpaardjes: het vrouwelijk kunstenaarschap.  

Beiden geboren vertellers. Ze ontleden graag dingen met een groot oog voor detail. Hun verhalen zijn toegangspoorten naar grotere werelden en bieden troost aan wie geen troost vindt.

Een babbel over verhalen als reddingsboeien, het zoeken naar een eigen (beeld)taal, grootse dromen, het hart verliezen, mensen raken, geraakt worden en geluk.

Acteur en theatermaker Joris Hessels leidt deze babbel in goede banen. Luisteren, daar is hij een krak in. Dat ontdekten we al door het mooie Canvasprogramma Radio Gaga, waarin hij samen met Dominique Van Malder met een mobiele radiostudio rondrijdt en een platform geeft aan de kwetsbare zielen van onze samenleving. Maar ook met zijn acteerprestaties weet hij steeds gevoelige snaren te raken. De juiste persoon om de gasten op hun gemak te stellen en de mooiste verhalen los te maken.


© Foto Gerda Dendooven: Canvas