Stil Het Paviljoen Hoge Fronten

STIL. het paviljoen

  • Saturday 12/10 15:30-19:30
  • Locatie
    Tuin/Garden
  • Soort evenement
    Extra

Levensgrote stolpen trekken je aandacht. Ze laten je plots even stilstaan. Midden in de stad of verscholen in een tuin. Treed binnen en ervaar de rust van de natuur.

Zet een koptelefoon op en ga op reis terwijl je stilstaat. De stolpen zijn ’s avonds mooi verlicht en bevatten elk een korte belevenis van vier minuten. Of geniet van een twintig minuten durende Stille Disco, waarin componist Jolle Roelofs je muziek laat horen die gebaseerd is op het thema STIL.

Hoge Fronten / Lieke Benders
Hoge Fronten / Lieke Benders

Met het vierjarig project STIL. staat theatermaker Lieke Benders vier jaar lang stil bij één thema: stil.

Lieke Benders' werk bevindt zich op de grens tussen beeldende kunst en theater, tussen theater en het dagelijks leven, tussen traditionele en nieuwe theatrale vormen.  Met het ontstaan van het verhaal ontstaat pas de passende vorm.

Lieke Benders maakt met Hoge Fronten theater als tegenkleur. In een maatschappij waar competitie, prestatie, harde uitspraken, time is money en schokeffecten iets opleveren, kiest ze bewust voor een andere kant. De toon is nadrukkelijk niet agressief, schreeuwend of choquerend. Zij kiest in haar theatertaal voor een andere manier van opdienen.